[TxMt] [RE:] Failed to load /Users/[userdir]/.gemrc

brad tittle brad.tittle at trainnow.net
Wed Oct 20 17:03:36 UTC 2010

On 15 Oct 2010, at 17:32, brad tittle wrote:

>> I installed a bundle for Titanium Developer. Every time I use the
>> Ti. trigger I get a popup "failed to load /Users/userdir/.gemrc".  I
>> have .gemrc in my directory. My searches haven't been too fruitful
>> for an answer.
>> Does this file need to be permissioned specially? Is there some
>> other magic involved? Or is it related to ruby issues.
>> Ti. actually does bring up the list.
>> The directories referenced in .gemrc do exist.

>I don't know anything about Titanium Developer, nor Ruby, but if that
>error message is verbatim then the error is with a setting somewhere:
>"Failed to load /Users/userdir/.gemrc" should be /Users/[your
>login]/.gemrc. It's probably set in the bundle somewhere. Select
>Bundles->Bundle Editor->Show Bundle Editor menu option and have a
>browser through the bundle.

>If that error is not verbatim, and you substituted your login name for
>'userdir', then I don't know the solution to this.

The error was actually "Failed to load /Users/[userdir]/.gemrc"  where
[userdir] is my login.

The error shows up when I do "gem install ..." also.

It is mostly an annoyance right now.
Brad Tittle
Tech Support
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.macromates.com/textmate/attachments/20101020/11828ceb/attachment.html>

More information about the textmate mailing list