[TxMt] Re: Latex bundle troubleshooting II

Alex Ross tm-alex at rosiba.com
Tue Nov 18 18:58:42 UTC 2008

On Nov 18, 2008, at 5:40 PM, Achilleas Lazarides wrote:

> Hello again,
> Seems I am still having some trouble with the latex bundle.
> Basically, the first time I attempt to typeset after launching  
> textmate, I
> get:
> ==================================================
> The current PATH is:
> /usr/bin
> /bin
> /usr/sbin
> /sbin
> Please add the directory containing “kpsewhich” to PATH in  
> TextMate's Shell
> Variables preferences.
> Alternatively, the PATH can be retrieved from Terminal but this  
> requires a
> relaunch:
> (button to perform this operation)
> ==================================================
> Now as a matter of fact the correct path is present in my shell  
> variables in
> textmate's preferences (in "shell variables" under "advanced"), as  
> opposed to
> just /usr/bin, /bin and sbin as mentioned in the message;  
> furthermore, it is
> already in my usual PATH. If I do click on the button, it quits and  
> restarts
> and everything is ok. Checking the preferences, a new PATH var has  
> been added,
> containing my shell path. This addition occurs even if the exact  
> same path
> variable is already present in textmate's preferences.
> If I now quit and restart textmate, the same process is repeated,  
> and a new
> path variable added to the preferences before I can typeset  
> (identical to the
> other ones already there), and everything works after that, until I  
> quit
> again, and so on.
> This did not happen before I updated my latex and support bundles.
> Maybe I'm just being thick, but I can't see what is going on, and  
> this is
> starting to get annoying. Any ideas?

Update TextMate to bleeding edge by ⌥+Click (Option+click) the  
“Check for updates…” button in TextMate's Software Update  
preference pane.


More information about the textmate mailing list